fbpx

Blog

Cat ar trebui sa consume o centrala pe peleti intr-un an?

Traim o perioada in care fiecare dintre noi cautam sa folosim cele mai bune sisteme de incalzire, avand in vedere aspectele ecologice dar mai ales cele financiare. Una dintre cele mai bune alternative ale folosirii combustibililor conventionali precum: gazul natural, carbunee, lemn, GPL este reprezentata de utilizarea peletilor din lemn.


Peletii sunt in general, mai putin costisitori in comparatie cu combustibili lichizi, propanul sau electricitatea si la fel ca si lemnul traditional, sunt regenerabili. Un sac de peleti din lemn poate incalzi un spatiu de aproximativ 100-120 metri patrati timp de o zi.
Folosirea peletilor pentru incalzire poate fi considerat un tip de combustibil ieftin datorita autonomie generoase pe care o ofera. Astfel incat, exista posibilitatea de a incalzi locuinta pe termen lung cu o cantitate redusa de peleti, ceea ce garanteaza costuri minime. Un alt avantaj al acestui tip de incalzire reprezinta posibilitatea de automatizare. Prin urmare, o alimentare pe zi va fi suficienta pentru a asigura o temperatura potrivita incaperii. Arderea peletilor este neutra din punct de vedere al emisiilor, ceea ce inseamna ca nu polueaza.


Majoritatea proprietarilor de case care utilizeaza o centrala pe peleti ca sursa principala de caldura, folosesc patru pana la sase tone de peleti in medie pe an. Centralele pentru peleti sunt mult mai putin costisitoare decat alte tipuri de incalzire, insa sa nu uitam de calitatea peletilor pentru a nu infunda arzatorul. Majoritatea centralelor au un buncar pentru combustibil generos in care incape o cantitate mare de peleti, ceea ce inseamna o autonomie mare. Cele mai multe centrale pe peleti au un pret convenabil, acestea dovedindu-se o investitie foarte buna. Conform specialistilor in domeniul sistemelor de incalzire, centralele pe peleti sunt considerate a fi cele mai sigure surse de incalzire.


Daca ai o centrala pe peleti sau brichete, poti vizita site-ul nostru.