fbpx

Blog

CUM SA ALEGI BIOCOMBUSTIBILUL CORECT?

Alegerea unui combustibil calitativ si potrivit tipului de cazan pe care il folositi este un element cheie pentru functionarea eficienta a centralelor termice si pentru asigurarea unui confort termic sporit. Acest articol vine in ajutorul dumneavoastra pentru a identifica peletele si brichetele de calitate!

VERIFICAREA PELETILOR:

Cea mai la indemana metoda de a testa peletele este de a pune o cantitate mica de pelete intr-un pahar cu apa; peletele bun isi va pastra forma pentru o perioada mai lunga. In cazul in care peletele se dizolva imediat in apa atunci calitatea acestuia este indoielnica.

Peletele calitativ este neted si dur la atingere, peletele care se faramiteaza la atingere are umiditate mare si prin urmare va avea o eficienta redusa la ardere. Peletii din lemn tare 100% (fag, stejar etc) au tendinta de a produce mai multa cenusa decat rasinoasele (Pin, brad, etc.), totodata se faramiteaza mai repede la atingere, motiv pentru care in compactarea fermitatii peletului din lemn tare se face amestec cu rasinoase.
Peletele calitativ lasa maxim 0.6% cenusa dupa ardere.

VERIFICAREA BRICHETELOR:

O metoda eficienta de a testa este cea de a arunca brichetele jos, daca acesta se face bucati atunci are densitate mica si va trebui sa puneti o cantitate mai mare pentru a avea caldura pe care o doriti, ceea ce insemna o cheltuiala mai mare pentru dvs.
O alta metoda este sa puneti brichetele in apa, brichetele cu densitate mica vor pluti la suprafata. Un brichete mai putin dens va contine o cantitate mai mica de energie, arde mai repede si degaja mai putina caldura. Lasati brichetele pentru cateva minute in apa, un brichete bun se va dizolva mai greu.
Brichetele calitativ lasa maxim 0.7% cenusa dupa ardere.

ATENTIE!

Culoarea combustibilului NU determina calitatea acestuia! Folositi ghidul de verificare a calitatii peletilor/brichetelor prezentat mai sus, pentru a identifica atat eventualele impuritati (nisip) cat si netezimea si duritatea la atingere. Este important sa achizitionati un combustibil potrivit parametrilor tehnici ai cazanului pe care il folositi!
In cazul in care evacuarea cenusii se face mai des de o data pe saptamana, calitatea combustibilului poate fi motiv de ingrijorare.
Materia prima folosita de Pellegreeno la fabricarea peletilor este pinul, o materie prima de culoare maronie / rosiatica, vezi lista de produse Pellegreeno.

Daca vrei sa discutii despre calitatea peletilor si brichetelor Pellegreeno  ne poti contacta la numarul de telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *